20 груд. 2011 р.

Про підсумки засідання Правління ВГО «Спілка власників житла України»

16 грудня 2011 р. в м. Київ відбулось засідання Правління Всеукраїнської громадської організації «Спілка власників житла України». Робочий захід проходив під головуванням Олексія Кучеренко – Голови Правління організації.

На порядок денний засідання було винесено низку робочих та організаційних питань, зокрема:
  • Затвердження Регламенту Правління;
  • Обговорення напрямків діяльності СВЖУ;
  • Обрання заступників голови Правління та затвердження їх повноважень;
  • Створення робочих органів Правління;
  • Формування виконавчої дирекції.
«Наша спілка з оптимізмом дивиться в майбутнє, та ставить перед собою конкретні цілі та завдання. В першу чергу ми прагнемо представляти інтереси не лише керівників ОСББ та їх асоціацій, а й всіх власників житла України, які є абсолютною більшістю населення в міській місцевості. Наша організація чудово розуміє, що всі власники житла мають повне право вимагати від держави достатньої політичної, економічної, правової та організаційної підтримки для здійснення модернізації житлового фонду. Ми свідомі того, що в Україні поважають та рахуються лише з сильним, і саме тому наша спілка продовжує зміцнюватись аби захистити наші з вами права в житлово-комунальній галузі» - зазначив Олексій Кучеренко.

Лідером організації вкрай чітко була визначена й політична роль спілки. «Ми відмежовуємо себе від будь-яких політичних партій, хоча в нас є чітке розуміння того, що без представництва на рівні органів центральної влади та органів місцевого самоврядування нам не вдасться ефективно вирішувати проблеми людей» - зазначив О. Кучеренко.

Учасники заходу звернули окрему увагу й на необхідність формування потужного науково-експертного центру з метою напрацювання єдиної концепції реформування галузі. «Ми не повинні підміняти собою роботу законодавчого органу, та ми маємо право висловити волю власників житла відносно того, що саме має містити ця реформа, а що – ні», - зауважив лідер СВЖУ.

Представники місцевих осередків підняли й болюче питання браку коштів в державному бюджеті на модернізацію житлового фонду, на що отримали вичерпну відповідь Міністра ЖКГ України в 2007 – 2009 р. р. Олексія Кучеренко: «в нас є кошти фінансувати ЕВРО-2012, нас запевняють, що профінансують й можливу зимову Олімпіаду, але чомусь саме коли говорять про ЖКГ стверджують, що грошей немає. Насправді, кошти є, їх лише потрібно спрямувати на такий пріоритетний національний проект яким сьогодні має стати житлово-комунальна галузь України».

На засіданні Правління СВЖУ було обрано заступників голови організації, зокрема відповідні керівні посада обійняли: І.В.Захаревич, М.О.Березовчук, Г.А.Тимашкова, Л.М.Шанц, К.В.Чижик. Окрім цього, для оперативного вирішення виникаючихпитань було прийнято рішення створити Координаційну Раду СВЖУ, до якої увійшли Голова спілки та його заступники.

За пропозицією Голови СВЖУ було створено виконавчу дирекцію, керівником якої призначено Миколу Чорного.

Максим Волосевич
Прес-служба ВГО "Спілка власників житла України

Немає коментарів:

Дописати коментар