3 трав. 2019 р.

З травня у містах почали відключати гарячу воду


У Рівному та Чернігові з 1 травня відключене гаряче водопостачання через борги за газ, а з 7 травня для економії вимкнуть гаряче водопостачання у Броварах.
З 1 травня у Рівному припинене централізоване гаряче водопостачання, поінформувала прес-служба ТОВ “Рівнетеплоенерго”.
У повідомленні постачальника вказано, що враховуючи погіршення економічної ситуації на підприємстві через борги споживачів за одержані послуги, а також через несподіване підняття ціни на газ з боку НАК “Нафтогаз” на 15% для теплопостачальних підприємств із 1 травня, після численних попереджень, централізоване гаряче водопостачання у місті припинене.
Зазначається, що виняток становлять споживачі, які отримують гарячу воду від котелень на твердому паливі, оскільки “це єдина наразі можливість продовжувати підігрів води у міжопалювальний період”.
Поновлення гарячого водопостачання усього міста буде відновлене за позитивної динаміки сплати за отримані послуги, а також після переведення необхідної кількості котелень на тверде паливо, — додали на підприємстві.
Водночас у Чернігові половина міста залишилася без гарячої води через відсутність запасу газу. Причина – велика заборгованість за надані послуги з боку чернігівців і чернігівських підприємств.
“Сьогодні у багатоповерхівки, які обслуговує АТ “Облтеплокомуненерго”, припинено подачу гарячої води. Причина: у підприємства відсутні ліміти газу на травень з причини боргів. Наразі без гарячої води 469 багатоповерхових будинків, це 39 тисяч квартир. Із них майже 22 тисячі квартир мають електробойлери чи колонки”, – повідомили в прес-службі Чернігівської міськради.
За словами голови правління АТ “Облтеплокомуненерго” Віктора Геращенка, споживачі заборгували компанії майже 150 мільйонів за спожите тепло та гарячу воду.
Прес-служба НАК Нафтогаз повідомила, що рішення про відключення гарячого водопостачання ухвалено через низькі показники розрахунків компаній ТОВ “Рівнетеплоенерго” і ПАТ “Облтеплокомуненерго” (Чернігів) за газ.
Заборгованість “Рівнетеплоенерго” за попередні місяці складає 285,4 млн гривень. Для відновлення гарячого водопостачання компанія повинна сплатити 60,6 млн гривень і підписати з Нафтогазом угоду.
Підприємство “Облтеплокомуненерго” (Чернігів) заборгувало 428,2 млн гривень, що не відповідає вимозі Кабміну в частині мінімально необхідного рівня розрахунків. Для відновлення постачання газу компанія мусить сплатити 146,6 млн гривень.
З 7 травня у Броварах вимкнуть централізоване гаряче водопостачання до осені.
За словами керівника комунального підприємства «Броваритепловодоенергія» Василя Андреєва, причина відключення – економічна. Адже дуже багато мешканців встановили собі бойлери і не розбирають гарячу воду.
“Так, наприклад, на всій Геологорозвідці за добу беруть лише 16 куб. м, а на Інтернаті – 32 куб. м. У результаті, залишення гарячого водопостачання на місяць після вимкнення опалення завдало комунальному підприємству збитків орієнтовно у 3 млн грн.” — розповів Андреєв.

Немає коментарів:

Дописати коментар