17 серп. 2017 р.

«Тотальна централізація» без жодного механізму контролю – Кучеренко про монополізацію об'єктів ЖКГ у Києві (ВІДЕО)


У столиці замість 140 ЖЕКів зробили 10 монопольних гіперкомпаній, кожна з яких обслуговує, по суті, обласний центр.

На цьому наголосив під час прес-конференції у Києві міністр ЖКГ України (2007-2010 рр.), голова Спілки власників житла України, Олексій Кучеренко, передає INTV.

«У Києві, замість 140 ЖЕКів зробили 10 монопольних гіперкомпаній, кожна з яких обслуговує, по суті, обласний центр. Один район міста - це обласний центр, Вінниця, Житомир... Одна компанія повністю тяжіє там, до неї присмокталися як п'явки дуже серйозні люди: депутати, не депутати, різні. У цьому мільярді шукають свої інтереси. І у цій ланці нема нас з Вами, у нас нема жодного механізму контролю», - сказав він.

На думку Кучеренка, саме тотальна централізація, яка нині проходить у Києві, по теплу, по воді, по інших послугах і, відповідно, по управлінню житлом - є причиною цього конфлікту, битвою за гроші.

При цьому, за словами експерта, кожна з 10 керуючих компаній не зацікавлена ​​у приході інвестицій у багатоквартирні будинки - на капітальний ремонт, впровадження енергозберігаючих систем, модернізацію внутрішніх мереж, а навпаки - має на меті "викачати" максимально більше коштів з власників житла при мінімальних вкладеннях.

«Проблема і амортизація тільки залишаються киянам», - зазначив екс-міністр.

Біда ж у тому, що у старих будинках, де є більші втрати енергії і води, і гірші показники амортизації - там будуть вищими тарифи на послуги, підсумував Кучеренко. 

Як відомо, у Києві з 1 липня поточного року для 8300 столичних багатоквартирних будинків введені нові тарифи на їх обслуговування та обслуговування прибудинкових територій. В середньому тариф зріс майже удвічі.

В результаті, за попередніми підрахунками, кияни щорічно доплачуватимуть комунальникам мінімум 1 мільярд у рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар