28 серп. 2017 р.

Ліквідувавши ЖЕКи влада проігнорувала комунальні проблеми – екс-міністр


Українська влада повинна була не відмовлятися від ЖЕКів, а займатися ними, створюючи конкурентне середовище.


Про це заявив колишній глава Міністерства з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко у коментарі ГолосUA.

Екс-міністр переконаний – влада не повинна була відмовлятися від ЖЕКів, оскільки цими організаціями необхідно було займатися, роблячи там конкурентне середовище. Нині цей сегмент муніципального управління житлом провалений.

Коментуючи нинішню ситуацію в царині житлово-комунального господарства Кучеренко звернув увагу на те, що владі необхідно розвивати комунальний сегмент муніципальних керуючих компаній.
«ЖЕКи у нас зробили поганими, а коли їх замінили ОСББ, стало ще гірше. Нам треба було навпаки займатися цими ЖЕКами, робити там конкурентне середовище, контроль та інше. ЖЕКи не самі по собі стали поганими. Коли над ними з’явилися «наглядачі» і почали для них завдання ставити, ЖЕКи стали поганими», – заявив політик.
За його словами, ЖЕКи є «козлами відпущення», проваливши тим самим цей сегмент муніципального управління житлом.
«Тут збіглися інтереси всіх. Влада з задоволенням від цього відійшла, мовляв, робіть там своє ОСББ, ми там своє все одно заберемо. Вирішуйте свої проблеми самі, ми не будемо ремонтувати ваші будинки», – наголосив колишній міністр, додавши, що українців у цьому питанні «розвели», як кошенят.
«Як зараз виходити з цієї ситуації, незрозуміло. Напевно тут потрібен радикальний поворот реформи», – підсумував фахівець.

Немає коментарів:

Дописати коментар