27 серп. 2017 р.

Прибудинкова територія має утримуватись коштом міста, – Кучеренко


Влада не має права знімати кошти за прибудинкову територію із мешканців будинків. Адже це комунальна земля, якою користуються усі, а не лише власники квартир. Ці ділянки повинні утримуватись бюджетом міста, куди надходять податки громадян.


Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK висловив міністр з питань житлово-комунального господарства України (2007-2010рр.) Олексій Кучеренко.

Кияни мають право вимагати перерахунку коштів, які протягом останніх трьох років сплачували на обслуговування прибудинкових територій.

«Із нас не можуть збирати ці гроші, адже немає жодного документа на цю землю. Ми навчимо людей платити за надану послугу. Якщо ж вона не надана, значить платити не потрібно. Тут усе просто», – розповів Кучеренко.

Насправді прибудинкова територія не належить власникам квартир. Тож краще витрати ці кошти на самі помешкання, зокрема, на ремонт будівлі.

«Щоб ви не думали, ніби я це придумав, у Москві уже давно ухвалили рішення, що прибудинкові території утримуються бюджетом міста. Там є проходи, проїзди, тротуари, якими користуються усі громадяни. То поясніть мені, чому це входить у квартплату? Ми з вами ж платимо податки», – наголосив експерт.

Окрім того, він зазначив: прибудинкова територія – ділянка, потрібна для експлуатації будинку. Тож незрозуміло, чому мешканці повинні платити за утримання «цього спортмайданчику».

«Це комунальні землі. Якщо ж ви хочете когось зацікавити, віддайте ОСББ на підставі угоди про постійне користування. Об‘єднання тоді, якщо захоче, зробить там платний паркінг, що створить додаткове джерело надходжень. Це справедливо», – переконаний екс-міністр.

У свою чергу голова правління ОСББ «Автотранспортник-2» Василь Рудницький, розповів: лише з десяток київських ОСББ мають згадані акти на прибудинкову територію.

«До того ж, мені нав‘язували ще й взяти додаткову землю. Зокрема, дорогу, що поруч. Але ж хто її асфальтуватиме? Це величезні кошти», – зазначив Рудницький. 

Немає коментарів:

Дописати коментар